Фото: sundaynews.info

Вчені Китаю під час археологічних розкопок знайшли стародавнє зображення знаменитого філософа Конфуція, який жив 2,5 тисяч років тому, повідомляє Sundaynews.info.

Китайські археологи знайшли незвичайне зображення мислителя Конфуція, яке виконано на трильяжі. Знахідку вчені виявили під час розкопок на території провінції Цзянси в гробниці Лю Хе, який свого часу не став імператором. За словами експертів, старовинна знахідка датується I століттям до нашої ери.

На трильяжі також викарбувані написи, які розповідають сучасникам про історію життя Конфуція і його крилаті вислови. Всього фахівцям вдалося виявити близько 2000 ієрогліфів. Що конкретно написано на артефакті фахівці поки не розголошують.

Відео дня

На думку одного з археологів, ці висловлювання філософа допомагали правителю Китаю зберігати спокій в стресових ситуаціях. Це дає підстави вважати, що, можливо, на зображенні Конфуція були написані давні мантри.

За словами істориків, у правителя Лю Хе були складні ситуації і через 27 днів перебування на імператорському троні, його вигнали. Всього за місяць правління горе-імператорові був пред'явлений великий список звинувачень у 1127 пунктах, серед яких значилося «розкрадання скарбниці» і «неприборканий кутіж». Останні роки життя колишній правитель Лю Хе провів у неофіційній засланні, керуючи одним із дрібних князівств.