Фото: pravoslavie.ru

Жителі села Кубуаа зі штату Джаркханд були засмучені тим, що їх одноплеменник Барту Ураун і його сім'я відкинули місцеву племінну релігію і прийняли християнство більше 10 років тому. У відповідь на небажання сім'ї відректися від Христа мешканці занурили Урауна і його дружину в холодний ставок на 17 годин. Про це повідомляє Православие.rи з посиланням на Global Christian News.

У слідстві чого, минулого місяця 50-річний християнин помер.

Син Урауна, Бенесуар, повідомив в новинах про те, що пару змусили перебувати в крижаній воді з 5 годин вечора до 10 години ранку наступного дня. Після того, як Ураун постраждав від двох паралітичних атак, викликаних ушкодженням нерва, він помер 20 січня.

Відео дня

«Протягом всієї ночі вони перебували в холодній воді, і я разом з 15-20 жителями села став свідком цієї жорстокості. Сільські жителі продовжували питати мого батька, чи готовий він відмовитися від Христа і повернутися в їх релігію. Він повторював раз за разом: "Я не відмовлюся від Христа ... Я буду продовжувати вірити до свого останнього подиху", — сказав син Бенесуар Ураун.

Бенесуар пояснив, що він і його родина були не єдиними людьми в селі, які прийняли християнство більше 10 років тому. Ще дев'ять інших сімей також вирішили присвятити своє життя вірі в Христа. Однак після постійних вимог, щоб сім'ї повернулися до місцевої релігії, сім сімей піддалися погрозам і відреклися від Христа.

Оскільки більшість сімей повернулися до племінної релігії, збільшився тиск на сім'ю Ураун. Бенесуар сказав, що їх односельці стовпилися і напали на його сім'ю, замкнули їх у власному будинку на кілька годин і забруднили їм питну воду.

Жителі села знущалися над Урауном і нападали на нього протягом трьох років, а в минулому році його викрали і змусили взяти участь в одному з їх зібрань. Під час служби односельці принесли в жертву тварину. Потім односельці змусили Урауна з'їсти частину жертви, а також змушували його пити кров тварини.

Після проведеної ночі в холодній воді, подружжя витягли і почали бити.

«Мій батько переніс другий напад, і його тіло паралізувало. Він не міг рухати руками і ногами і зрештою помер», — додав Бенесуар.

Після того, як його батько помер, Бенесуар сказав, що сільські мешканці не дозволили йому поховати батька належним чином, навіть якщо сім'я покриє всі витрати.

«Я сказав жителям, що я поховаю його на своїй землі, але вони намагалися побити мене дерев'яними палицями», — пояснив Бенесуар.

Бенесуар сказав, що для того, щоб належним чином поховати батька, він і четверо інших християн повинні були нести тіло його батька 10 км до державної землі.

Незважаючи на те, що мешканці не допустили належних похорону Урауна, вони як і раніше наполягали на тому, щоб його дружина повернулась до традиційної релігії та накрила поминальний стіл для всього села. Коли Бенесуар сказав, що хоче провести молитовне зібрання, жителі погрожували вбити Бенесуара та інших християн.

«У поліції нічого не зробили і сказали, що Ураун помер "природною смертю", але при цьому запросили жителів села 2 лютого для мирних переговорів і сказали їм не турбувати християн, так як вибір віросповідання — особиста справа, і люди вільні вірити в те, що хочуть», — додав Бенесуар.

Відповідно до списку країн, в яких відбуваються гоніння на християн — World Watch 2017, опублікованому організацією Open Doors США, Індія займає 15 місце у світі за переслідуванням християн.

«Рівень безкарності помітно зріс, з'явилося все більше спільнот, які переслідують тих, хто прийняв християнство. На них весь час тиснуть, щоб вони повернулися до своїх колишніх переконань, на них часто фізично нападають, а іноді вбивають»», — сказали в організації Open Doors.