Фото: RTR.md

На прапорі Республіки Молдова, вивішеному на церемонії відкриття Чемпіонату Світу з шахів серед жінок, в якій брав участь Президент РМ Ігор Додон, відсутні деякі елементи герба, а саме - хрест і скіпетр. Про це повідомляє Блокнот Молдова.

Побачивши це, затяті противники президента звинуватили його в профанації офіційних символів. Примітно, що аналогічну картину можна було спостерігати і на церемонії офіційного відкриття консульства Республіки Молдова в Анталії.

На фотографії, опублікованій на сайті Міністерства закордонних справ Молдови та європейської інтеграції, видно, що хреста в дзьобі орла також немає.

Відео дня

Вся справа в тому, що з міркувань політкоректності керівництво мусульманських країн прибирає з прапорів інших держав хрести та інші християнські символи. Це практикується в багатьох державах, які сповідують іслам.

"За прапор під час візиту відповідає не президент, а приймаюча країна. Як правило, цим питанням займається посольство, яке відсутнє в столиці Ірану Тегерані. Розберемося", - виступив на своїй сторінці в соціальній мережі Президент Республіки Молдова Ігор Додон.