Фото: iland.tv

Через 20 місяців після підпалу, в Табхі пройшло повторне відкриття відомої й за межами Ізраїлю католицької Церкви Примноження хлібів і риб, повідомляє MIGnews.com.

Церква Примноження хлібів і риб – місце паломництва християн, які вірять, що на цьому місці Ісус Христос здійснив одне з чудес – нагодував кілька тисяч своїх послідовників п'ятьма ячмінними хлібами і двома рибинами.

Нагадаємо, що в результаті підпалу, вчиненого в червні 2015 року, були спаплюжені і дуже пошкоджені вогнем дві кімнати цієї, побудованої в V столітті, церкви.

Відео дня

На ремонт потрібно близько мільйона доларів, з яких майже 400 тисяч надала держава. Під час відновлювальних робіт, що тривали 8 місяців, комплекс залишався відкритим.

На церемонії відкриття святині були присутні президент Реувен Рівлін з дружиною, німецький кардинал Райнер Марія Велькі, посол Німеччини в Ізраїлі Клеменс фон Гетце, духовний лідер друзької громади шейх Муафак Тариф, рабин Алон Ґошен-Готтштейн, голова регіональної ради Йорданської долини Ідан Грінбаум, а також представники Римо-католицької церкви.

"Ми виступаємо за свободу віросповідання, тому що дуже добре знаємо, як це страждати від релігійних переслідувань. Ми відстоюємо релігійну свободу, тому що ми демократична держава, яка вірить у право всіх і кожного поклонятися Богові у відповідності з їх вірою. Коли я був тут востаннє, ми разом дивилися на обгорілі стіни і жахливе графіті, але сьогодні я побачив відновлення цього історичного, особливого та святого місця. Я хочу подякувати всім людям, які наполегливо працювали, щоб відновити його, і кажу: ненависть не переможе", - заявив президент на церемонії.