З 1 по 7 лютого, з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН, проводиться Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин.

20 жовтня 2010 року, на своєму 34-му пленарному засіданні, Генеральна Асамблея ООН визнала нагальну потребу в діалозі між різними конфесіями і релігіями з метою налагодження взаєморозуміння, злагоди і співпраці між людьми. На підтвердження цього була видана резолюція, яка проголосила перший тиждень лютого Всесвітнім тижнем гармонійних відносин між усіма релігіями, віросповіданнями і конфесіями, повідомляє Ukrinform.ua.

Було також наголошено, що моральним обов’язком усіх релігій і віросповідань є прагнення миру, терпимості та взаємоповаги.

Відео дня

"Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин дає можливість привернути увагу всього світу до зусиль, які вживають релігійні лідери, міжконфесійні руху і окремі люди у всьому світі з метою сприяти взаємоповазі та взаєморозумінню між послідовниками різних віросповідань і конфесій " - зауважив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

ООН закликала всі держави світу на добровільних засадах підтримувати протягом тижня поширення ідей міжконфесійної гармонії та доброї волі в церквах, мечетях, синагогах, храмах та інших молитовних будинках в усьому світі на засадах любові до Всевишнього і любові до ближнього.

Шануючи власні традиції, варто з повагою ставитись до представників інших релігійних уподобань. В Україні здавна поряд мешкають представники багатьох релігій і конфесій: православні християни, католики, греко-католики, мусульмани і буддисти, юдеї, протестанти, євангелісти тощо.

На сьогодні в Україні зареєстровано більш як 30 800 організацій понад ста різних релігійних течій.