rivne.church.ua

Ізраїльські археологи заявили, що знайшли ймовірне місце знаменитого епізоду з Біблії – битви Давида з филистимлянином Голіафом. Про це повідомляє New Historian. 

«Ми не знайшли останки, пов’язані з самим царем Давидом. Але ми знайшли археологічні докази урбанізації в Іудеї», – заявив керівник розкопок, професор Гарфінкель з Єврейського університету.

Вчені виявили черепки з написами на ранній формі івриту. Їм вдалося прочитати, зокрема, слова: «цар», «суддя», «не роби». Також вони знайшли ще ряд свідчень того, що на цій території  у X столітті до нашої ери було місто, що відповідає інформації з Біблії.

Відео дня

Нагадаємо, згідно Біблії, майбутній цар Давид вступив в бій з филистимлянським силачем Голіафом. Від результату єдиноборства залежав результат битви. Давид вразив із пращі Голіафа, який був одягнений у панцир і тримав в руках спис та щит. Після цього ізраїльські та іудейські племена перейшли в наступ, вигнавши филистимлян зі своєї землі. Битва відбулася в долині дуба між Сокхофом і Азекою, по дорозі до міста Шаараїм.

rivne.church.ua