Фото aleqt.com

Вищий керівник Ісламської республіки Іран аятолла Алі Хаменеі звернувся до мусульман світу з закликом зважити належним чином питання про контроль Саудівської Аравії над головними святинями ісламу — Меккою і Медіною.

Хаменеї поклав на Саудівську Аравію відповідальність за тисняву під час Хаджу 2015 року, жертвами якої стали тисячі паломників. Значна частина їх прибула до Мекки з Ірану.

«Ті, хто перетворив Хадж в туристичну поїздку, ті, хто не приховує ворожнечі до революційного і ревного у вірі народу Ірану, займаючись політизацією релігії — не більше, ніж боягузливі біси, починають тремтіти при будь-якій невдачі Великого шайтана — США», — заявив він.

Відео дня

«Трагедія 2015 року не дарма збіглася з налагодженням дружніх відносин між Ер-Ріяд і сіоністами. Саудити забули про жахливі страждання палестинців, про їхнє прагненні до свободи і незалежності», — додав аятолла.

Він висловив обурення тим, що Ірану не були виділені квоти на Хадж 2016 року, і додав, що єдиний вихід із ситуації — позбавити «жадібних, розбещених тиранів» статусу зберігачів святинь і покласти цей святий обов'язок на всіх мусульман світу.

ghall.com.ua