Фото РИА Новости

Більше 25 тисяч осіб покинули Євангелічно-лютеранську церкву Норвегії після запуску у серпні її нової веб-сторінки, за допомогою якої можна приєднатися до церкви або вийти з неї, повідомляє "РИА Новости" , посилаючись на The Local.

Згідно з даними церкви, за серпень лише 1177 осіб приєдналися до неї, у той час як 25 743 віруючих її покинули. Однак глава Конференції норвезьких єпископів Хельга Хогланд Бюфуглиен не схильна вважати цю статистику масовим результатом парафіян. За її словами, запуск нової веб-сторінки привернув дуже велику увагу засобів масової інформації, тому в церкві очікували, що якась кількість віруючих її покинуть.

"Ми поважаємо індивідуальний вибір кожного", — зазначила Бюфуглиен.

Відео дня

Голова церковної ради Йенс–Петтер Йохнсен визнав, що 25 тисяч осіб — аномально велика цифра. "Ми очікуємо, що кількість людей, які покидають церкву, різко скоротиться, коли ослабне увага ЗМІ", — висловив надію Йохнсен.

На сьогоднішній день у Євангелічно-лютеранській церкві близько 3,9 мільйонів парафіян, включаючи які проживають за кордоном. З початку 2016 року її покинули близько 34 тисяч чоловік, а приєдналися до неї всього 2 тисячі. Лютеранська церква є офіційною державною церквою Норвегії, проте йде процес відділення церкви від держави.