Храм Бела, зруйнований бойовиками ІДІЛ. Фото: bublbe.com

Німецький архітектор Дітер Келлен вирішив відтворити в мініатюрі один із найстаріших пам'яток сирійського міста Пальміра – храм Бела, який зруйнували бойовики Ісламської держави, повідомляє bublbe.com.

За словами Келлена, цей проект дуже важливий для нього у зв'язку з трагічними подіями в Пальмірі. Працюючи над копією храму, архітектор хотів передати символічну значущість цієї пам'ятки для світової історичної та культурної спадщини. Унаслідок несприятливої ​​ситуації у Сирії Дітеру не вдалося особисто відвідати храм, який присвячений місцевому верховному богу Баалу. Для створення мініатюри німець скористався порадами відомих археологів та істориків.

Варто відзначити, що знаменитий храм звели в 32 році н.е. Споруда поєднує у собі античну та східну архітектурну практику. Наприклад, саме планування будівлі робили за зразком святинь Близького Сходу, а фасади проектувалися у римському та грецькому стилях. Жителі Пальміра асоціювали бога Баала з Зевсом.

Відео дня

Що стосується Келлена, то у своїх роботах архітектор більше 30 років використовує корковий матеріал. Серед його моделей увагу привертають численні копії античних пам'яток, музеїв та інших споруд.