Північна Крея Фото: citizengo.org

Комуністична Корея вважається єдиною країною в світі, яка більш небезпечна для християн, ніж території під владою терористичної «Ісламської держави». Але в останні місяці тиск на християн в Північній Кореї додатково посилився.

Чиновники конфіскують речі з зображеннями в формі хреста на митницях і в магазинах,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на catholicby.

«Якщо митники конфіскують ці вироби, заявляючи, що вони схожі на хрест, нам нікуди скаржитися. Брелки або кульчики з дизайном такої форми також забирають », - розповів один з торговців з провінції Хамген-Пукто.

Відео дня

Згідно з повідомленнями, які приходять з країни, звідки дуже важко отримати неофіційну інформацію, навіть учням радять обережніше писати знак «+» при математичних підрахунках - щоб він не нагадував знак хреста.

Вважається, що зараз в КНДР близько 70 тисяч християн знаходяться в концентраційних таборах через свою віру. Ті, хто зберіг віру, ризикують стати жертвами тортур і жорстоких покарань - від укладення до смерті.

При цьому офіційно в КНДР оголошено, як раніше і в СРСР, свобода релігії. І в столиці - єдиному місці на країну з 24-мільйонним населенням - відкриті дві християнські церкви. Вважається, що ці дві церкви існують тільки для пропагандистських цілей. Одна з цих будівель називається «католицькою», однак не має ніякого відношення до Католицької Церкви.

У КНДР зберігає владу так звана династія Кімів - нащадків лідера корейських комуністів Кім Ір Сена, який створив тоталітарний культ своєї особистості.

Атеїстичний режим, який широко використовує терор, при цьому розширює в пропаганді майже неоязичницьку віру в надлюдські здібності своїх «вождів». Кім Ір Сен після своєї смерті в 1994 році був оголошений «вічним президентом». Всі корейці в КНДР зобов'язані носити значки з його портретом.