Погребальная камера кургана диаметром 35 метров была обнаружена под 4-метровым каменным слоем и 3-метровым слоем земли

Під час археологічних розкопок у селі Дизахли Габалинського району було виявлено курган, вік якого визначається в районі 3 тисяч років. 

Як повідомляє бюро АПА, археологічні розкопки велися під керівництвом члена-кореспондента НАНУ, завідувач відділу античного періоду археології Інституту археології та етнографії, доктора історичних наук, професора Ільяса Бабаєва. Вдалося встановити, що виявлена знахідка являє собою курган, місце поховання вождя племені, яке мешкало на території Габали в 1000 році до нашої ери. 

Похоронна камера кургану діаметром 35 метрів була виявлена під 4-метровим кам'яним шаром і 3-метровим шаром землі. 

Відео дня

І. Бабаєв зазначив, що в 1971 році під час археологічних розкопок на цій території були знайдені два маленьких кургани. Під ними був виявлений великий скарб. Учені проаналізували знахідки, після чого дійшли  висновку, що на території Азербайджану 3000 років тому карбувалися монети, а народи, що проживають тут,  торгували з іншими країнами. І. Бабаєв сказав, що дослідження на території триватимуть, завдяки чому вчені сподіваються виявити нові факти, що розкривають невідомі сторінки азербайджанської історії. 

Зазначимо, нещодавно виявлений курган вождя племені буде вивчений міжнародною експедицією у складі азербайджанських та корейських археологів.