Найбільші світові інтернет-компанії опублікували новий етичний кодекс

Найбільші світові інтернет-компанії Facebook, Twitter, Microsoft і Youtube в спільній декларації з Єврокомісією опублікували новий етичний кодекс, в рамках якого вони зобов'язалися видаляти більшість матеріалів з проявами ненависті в європейському сегменті інтернету не пізніше 24 годин з моменту їх появи, повідомляє newsru.co.il.

Співпраця корпорацій з європейською владою в даній сфері почалося ще близько року тому, і була істотно активізована після терористичних атак в Парижі та Брюсселі.

За словами одного з авторів нового кодексу, єврокомісара з питань юстиції, прав споживача та статевої рівності Віри Юрової, соціальні мережі стали інструментом, який терористи використовують для радикалізації молоді, а расисти - для поширення ненависті і насильства.

Відео дня

"Ця угода - важливий крок до перетворення інтернет-простору в місце свободи слова і демократії, в якому поважаються європейські цінності і закони", - підкреслила Юрова.

Крім видалення порушуючих угоду матеріалів, інтернет-компанії будуть повідомляти користувачів, що використання матеріалів з виразами ненависті заборонено, і підтримувати публікацію матеріалів, спрямованих проти проявів ненависті.