Скит Ксилургу

На Афоні готуються до візиту Предстоятеля РПЦ Патріарха Кирила та президента Росії Володимира Путіна.

Портал vimaorthodoxias повідомляє про те, що Путін прибуде в головний порт Святої Гори Дафні на швидкісному катері 28 травня.

В адміністративному центрі Афону відбудеться урочиста зустріч Володимира Путіна. З вітальним словом виступить протоепістат Святої Гори Афон Павло Лавриот.

Відео дня

Президент Росії попрямує в найдавнішу руську обитель на Афоні - скит Успіння Пресвятої Богородиці Ксилургу.

Путін візьме участь в урочистостях у Свято-Пантелеімоновому монастирі, куди в п'ятницю прибуде Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Предстоятель Руської Православної Церкви візьме участь у богослужінні, а також ознайомиться з результатами реставраційних робіт у руському монастирі святого Пантелеймона і Старому Русику.

До приїзду на Афон Володимир Путін в Афінах зустрінеться з президентом Греції Прокописом Павлопулосом і проведе переговори з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ціпрасом.

Прес-служба Кремля повідомила, що в ході переговорів на вищому рівні будуть обговорюватися питання двостороннього торговельно-економічної та інвестиційної взаємодії, включаючи реалізацію спільних проектів в енергетиці і транспортній сфері.

За матеріалами agionoros.ru