Церква Англії інвестує в компанію Google мільйони доларів, незважаючи на обіцянки боротися з фірмами, які обвинувачуються в несплаті податків, повідомляє британська газета Times.

Щорічний звіт, опублікований комісіонерами Церкви, показує, що Alphabet Inc., яка володіє Google, входить в список 20 найбільш цінних компаній, які Церква інвестує кошти", при цьому їх розмір не вказується.

У 2001 році вкладення Церкви в компанію Google досягли 22,5 мільйона доларів, однак компанію було звинувачено у несплаті податків після того, як стало відомо, що вона заплатила лише 74,6 мільйона податків з прибутку від церкви у розмірі 24,4 мільярда доларів, отриманої в період з 2005 по 2013 рік.

Відео дня

Церква не стала надавати громадськості факт відходу Google від податків, хоча правила етики не дозволяють їй мати справу з організаціями, причетними до справи про несплати податків. Одна з трьох уповноважених комісіонерів Церкви Керолайн Спелман (Caroline Spelman) повідомила, що церква намагається припинити фінансування будь-яких компаній, замішаних у схемах ухилення від виплати податків.

Раніше повідомлялося, що за оцінками міжнародних неурядових організацій, обсяг виведених з України коштів становить 1,5-2 річних ВВП.

РИА Новости Украина