Більш як 100 людей загинули внаслідок пожежі в індуїстському храмі в індійському штаті Керала на південному заході країни, повідомляє ВВС. 

За інформацією місцевої поліції, понад 200 людей постраждали.

За попередніми даними, пожежа сталася у результаті вибуху на складі піротехніки, яку планували використати на індуїстському фестивалі. Вибух пролуна близько 03:00 за місцевим часом, коли у храмі на святкування зібралися тисячі людей.

Відео дня

Будівля храму обвалилася внаслідок пожежі, спричинивши багато смертей.

Постраждалих із серйозними пораненнями госпіталізували до місцевого медичного коледжу у столицю штату Керала Трівандрам. Багато з них у критичному стані.

Керівник поліції штату повідомив, що деякі тіла загиблих настільки сильно обгоріли, що упізнати їх буде можливо лише за ДНК.

Міністр внутрішніх справ штату Рамеш Ченнітала доручив провести розслідування інциденту. Прем`єр-міністр Індії Нарендра Моді тим часом особисто вирушив на місце трагедії. Він висловив співчуття родичам загиблих. Інцидент, за його словами, є ”шокуючим поза всякими словами”.

За повідомленнями індійських ЗМІ, місцева влада не давала дозволу проводити шоу феєрверків біля храму із міркувань безпеки, а також через скарги місцевих жителів.

Піротехніку часто використовують під час різноманітних індійських свят, і вона нерідко стає причиною трагічних інцидентів.