м

18 грудня у Ватикані на площі Святого Петра запалали вогні різдвяної ялинки. Цього року дерево висотою 25 метрів було доставлено в подарунок Папі Римському Франциску з німецької Баварії, повідомляє РИА Новости.

За традицією ялину встановили поруч зі знаменитим обеліском, привезеним у Рим з Єгипту ще імператором Калігулою, поруч з нею встановлені різдвяні ясла й вертеп, що зображає сцену народження Ісуса Христа.

Цього року вертеп доставили до Ватикану з автономної провінції Больцано, розташованої на півночі Італії. За рішенням понтифіка після різдвяних свят він буде перевезений до Віфлеєму й виставлений у Базиліці Різдва Христового.

Відео дня

У церемонії запалювання вогнів різдвяної ялинки у Ватикані були присутні губернатор Ватикану кардинал Джузеппе Бертеллі та міністр юстиції Баварії Беате Мерк, який назвав різдвяну ялину "символом миру".

Традицію встановлювати різдвяну ялинку на площі Святого Петра приніс у Ватикан зі своєї батьківщини папа-поляк Кароль Войтила. Після його обрання на Апостольський престол в 1978 році різні країни Європи та області Італії вважали за честь подарувати понтифіку ялина на Різдво. Цю традицію зберегли і його наступники - Бенедикт XVI і Франциск.