а

Традиційна недільна меса в соборі Паризької Богоматері пройшла в пам'ять за жертвами теракту, здійсненого в п'ятницю ввечері у французькій столиці, повідомляє ТАСС.

Поминальне богослужіння, яке очолив архієпископ Парижа Андре Вен-Труа, пройшло при небувалому збігу віруючих. Старовинний храм, під час служби здатний вмістити не більше 1,5 тис. осіб, не зміг відразу прийняти всіх, хто бажав помолитися за душі загиблих.

Богослужіння передував траурний дзвін. Рівно п'ятнадцять хвилин дзвони собору дзвонили без перерви в пам'ять про жертв трагедії. На площі перед Нотр-Дам зібралося ще кілька тисяч людей, які так і не змогли потрапити всередину.

Відео дня

Вшанувати пам'ять загиблих прийшли мер Парижа Анн Ідальго, голова Національних зборів Клод Бартолон, колишній президент республіки Валері Жискар-д'Естен.

"Самим диким чином і абсолютно анонімно було вбито багато людей. Ніщо не могло передбачити, що саме вони виявляться жертвами", - сказав у своїй проповіді архієпископ Андре Вен-Труа.

Священнослужитель закликав віруючих "розділити біль з близькими та друзями загиблих" і молитися за них, за Париж і за всю Францію. "Віруючі повинні нести у світ надію й свідчити про неї, як про втіху. Ми можемо відповідати на варварську дикість тільки збільшуючи довіру до себе подібним і до власної гідності", - сказав архієпископ.