з

У єгипетському селищі Саламут почалося будівництво церкви на честь Лівійських мучеників, убитих джихадистами в Лівії в лютому цього року, повідомляє Благовест-інфо.

Представник коптів священик Рафік Грейшен назвав рішення президента Ас-Сісі «важливим і таким що вселяє надії». Це «позитивний сигнал» для єгипетських християн. Священик висловив упевненість у тому, що нинішня влада покінчить з дискримінацією християн.

«Сьогодні мусульмани ставляться до нас набагато краще, ніж раніше, тому що сам уряд подає добрий приклад», - свідчить о. Грейшен.

Відео дня

Президент Ас-Сісі закликав християн більш активно брати участь у політичному житті, брати участь у виборах, висувати свої власні кандидатури у виборні органи влади, зміцнювати свою присутність у національному парламенті.

Проте представники Коптської Православної Церкви (нехалкідонської) заявили, що займуть нейтральну позицію в ході майбутніх виборів до законодавчих органів влади.

Церква не буде публічно підтримувати жодну політичну партію. Циркулярний лист із відповідними інструкціями було розіслано всім єпископам, священикам і монахам.

У ньому підкреслюється, що зустрічі представників Церкви з політиками, які висунули свої кандидатури на виборах, не повинні ставати частиною передвиборної кампанії цих політиків.