о

Примас Англії та Уельсу кардинал Вінсент Ніколс воздав данину поваги християнській вірі королеви Єлизавети II, правління якої 9 вересня стало найдовшим за всю історію британської монархії. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

У вітальному посланні з нагоди 63-річчя монаршого правління Єлизавети II кардинал Ніколс пише: «Всі ці роки Ви великодушно слідували Вашому покликанням королеви. Тяжкість цього громадського завдання лягла на Ваші плечі в ранньому віці, проте посеред багатьох і різноманітних обставин Вашого правління Ви показали насамперед цілісність Вашого покликання і стали прикладом для інших глав держав і національних лідерів».

Кардинал дякує королеву Єлизавету II за її християнську віру. Ця віра, за словами ієрарха, стала причиною «глибокої відданості і вдячності з боку всієї католицької громади Англії та Уельсу». «Ми дякуємо Вам за неухильну наполегливість, з якою Ви підкреслювали важливість християнської віри як на словах, так і на особистому прикладі, а також оцінювали внесок інших релігій, присутніх у нашому багатому і різноманітному суспільстві».

Відео дня

На завершення свого вітального послання примас Англії та Уельсу висловлює сподівання, що завдяки свідченням королеви християнство «і далі буде користуватися повагою в країні, збагаченої присутністю багатьох релігій і культур».