f

Вчені Південної Америки, які досліджували череп Рози Лімської (1586-1617), стверджують, що їм вдалося відновити справжній вигляд святої, повідомляє Благовест-інфо.

Наукові співробітники перуанського університету св. Мартіна де Порреса і бразильської антропологічної та судово-медичної державної комісії за допомогою новітніх технологій відновили обличчя св. Рози і двох інших католицьких подвижників, хто потрудився в Латинській Америці 300 років тому.

Черепи св. Рози, а також св. Мартіна де Порреса і св. Іоанна Масіаса протягом трьох століть дбайливо зберігалися в церкві св. Домініка в Лімі. Під наглядом ченців-домініканців останки святих були перевезені в одну з клінік перуанської столиці.

Відео дня

Першим був відновлений вигляд святої Рози: дослідники прийшли до висновку, що вона була «красивою жінкою з м'якими рисами обличчя». У подвижниці були великі очі - що не відображене на її класичних зображеннях.

Свята Роза народилася в Лімі в 1586 році в іспанській родині. У ранньому віці вона вирішила присвятити своє життя Богові. Кожен день вона ревно молилася, обмежуючи себе в їжі і сні. Згодом вона вступив у третій орден св. Домініка. У віці 31 року від роду, вона померла після трьох років хвороби в 1617 році.