Генеральний секретар ООН засудив руйнування стародавнього храму та вбивство археолога в сирійській Пальмірі бойовиками екстремісткого угруповання, що називає себе "Ісламська держава".

Генсек ООН засудив руйнування храму та вбивство археолога в Пальмірі / report.az

Генсек вражений актами терору і грубими порушеннями міжнародного права, які продовжуються, йдеться в заяві ООН, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

Бойовики підірвали стародавній храм Баал-Шаміна, однак інформація про те, коли це було зроблено, різниться: за даними офіційних осіб, храм був зруйнований в минулу неділю, тоді як правозахисники з "Сирійського центру моніторингу прав людини" стверджують, що це відбулося ще місяць тому.

Відео дня

Пан Гі Мун також зазначив, що обурений убивством головного наглядача стародавнього архітектурного комплексу Халеда Асаада 18 серпня. 81-річного археолога, який пропрацював в Пальмірі більше 50 років, бойовики утримували в полоні більше місяця.

"Ці варварські акти терору продовжують довгий список злочинів проти населення і спадщини Сирії, здійснених за останні чотири роки.

Читайте також"Ісламська держава" хоче зруйнувати Сфінкса та піраміди в Єгипті – ЗМІ

Раніше генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова заявила, що руйнування храму Баал-Шамін в стародавній Пальмірі стало новим військовим злочином і величезною втратою для народу Сирії та всього людства.

Раніше УНІАН повідомляв, що бойовики "Ісламського держави" підірвали храм Баал-Шаміна у місті Пальміра в центральній Сирії.