Меморіальний парк миру в Хіросімі.

Делегація Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) відправиться в ці дні з паломництвом в японські міста Хіросіму і Нагасакі в пам'ять про 70-річчя атомних бомбардувань цих міст 6 і 9 серпня 1945 року. До складу делегації увійдуть представники 7 країн, які виступають за заборону ядерної зброї. Ця ініціатива є частиною паломництва в ім'я справедливості й миру, організованих Всесвітньою Радою Церков з метою свідоцтва про справжнє покликання Церкви - протистояти конфліктам, несправедливості й стражданням. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Єпископи і пастори з Німеччини, Чехії, США, Японії, Норвегії, Пакистану та Нідерландів прибудуть у два японських міста, щоб зустрітися з людьми, що вижили після бомбардувань, релігійними лідерами та членами уряду.

На завершення паломництва прозвучать заклики до рішучих дій, зокрема, звернені до своїх урядів, щоб ті підтримали міжнародні зусилля по забороні ядерної зброї з гуманітарних міркувань, а також висловилися за прийняття правового документа про заборону такого виду зброї.

Відео дня

Уже 113 країн підтримали заклик Всесвітньої Ради Церков, у той час як «40 держав як і раніше покладаються на атомну зброю, 9 - володіють ядерним арсеналом, а 31 держава готова, щоб Сполучені Штати Америки використовували її від їхнього імені», - заявила Мері Енн Свенсон, єпископ Об'єднаної методистської церкви Сполучених Штатів і віце-голова Центрального комітету Всесвітньої Ради Церков, яка очолить делегацію до Японії.

«Ми закликаємо християн всього світу приєднатися до молитви під час цього паломництва», - додала Мері Енн Свенсон.

«Паломництво завершиться моральною та духовною критикою дилеми, яка вже 70 років стоїть перед урядами, що продовжують покладатися на ядерну зброю», - зазначила Ізабель Апаво Фірі, асоційований генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков. - Наша мета полягає в тому, щоб допомогти політикам прийняти цю унікальну можливість, опинитися в гармонії з більшістю громадської думки і сприяти загальному благу».