с

У Національній галереї у Вашингтоні знову зібрані воєдино три картини великого фламандського майстра Пітера Пауля Рубенса (1577-1640), що зображують біблійних волхвів, повідомляє sedmitza.ru.

Картини провели в розлуці більше 130 років. Рубенс написав ці образи біблійних мудреців приблизно в 1618 р. для свого кращого друга дитинства Бальтазара Моретуса, глави друкарні Плантена, у той час найбільшої в Європі. Відомо, що Бальтазар і двоє його братів, Гаспар і Мельхіор, отримали свої імена від батьків на честь трьох біблійних волхвів, і тому ці три картини мали особливе значення для замовника.

Майже 300 років ці картини були нерозлучні. Але в 1881 р. вони потрапили на аукціон у Парижі. У результаті «Мельхіор» опинився в Національній галереї у Вашингтоні, «Гаспар» - у музеї Арте-де-Понсе в Пуерто-Ріко, а «Балтазар» - у тому самому Музеї-друкарні Плантена-Моретуса в Антверпені.

Відео дня

Таким чином, виставка «Пітер Пауль Рубенс «Образи трьох волхвів знову разом» надає відвідувачам рідкісну можливістю побачити всі три портрети волхвів Рубенса одночасно.