п

11 червня в столиці Казахстану Астані завершив свою роботу V з'їзд лідерів світових і традиційних релігій, головною темою якого став діалог релігійних лідерів і політичних діячів в ім'я миру та розвитку.

Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв у своїй промові на форумі, зазначив, що світ зіткнувся з новими спробами посіяти ворожнечу на релігійному грунті, повідомляє РИА Новости.

"За три роки, що минули з моменту попереднього з'їзду, світ зіткнувся з новими, більш витонченими спробами посіяти ворожнечу між людьми на грунті релігійних відмінностей", - сказав Назарбаєв.

Відео дня

За словами Президента "у більш небезпечну стадію перейшла загроза глобального тероризму, яка набрала форму акцій так званої "Ісламської держави". Під впливом псевдорелігійних поглядів бойовики навмисно руйнують об'єкти культурної спадщини тисячолітніх цивілізацій в Іраку й Сирії, влаштовують, тиражують через інтернет кадри жахливих публічних страт прихильників інших релігій, журналістів та волонтерів".

"Спроби використати іслам для виправдання будь-яких форм екстремізму, тероризму, блюзнірські. У цей складний час закликаю всіх релігійних діячів подвоїти заклики до своєї пастви про мир, злагоду, толерантность та прощення", - додав президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.