Управление древностей Израиля

В Ізраїлі археологи виявили руїни візантійської церкви, побудованої 1500 років тому, повідомляє РИА Новости з посиланням на Управління стародавностей Ізраїлю.

Церква була виявлена в районі розширення шосе №1, що зв'язує Єрусалим з Тель-Авівом. Вчені припускають, що церква з купіллю у вигляді чотирилистої конюшини, білою мозаїчною підлогою і ознаками фресок на фрагментах стін була частиною заїжджого двору, де відпочивали подорожні, що йшли до Єрусалиму з узбережжя Середземного моря.

Керівник розкопок Аннет Нагар розповів: "Заїжджий двір і церква були зведені у візантійський період біля дороги між Єрусалимом і Прибережною рівниною. Уздовж шляху, очевидно, прокладеного ще в римський період, ми вже знаходили схожі об'єкти, які обслуговували транспортний потік у давні часи... Цей заїжджий двір був покинутий в кінці візантійського періоду, але сама дорога оновлювалася і використовувалася аж до сучасності.

Відео дня

Управління старожитностей повідомило, що після консультацій з Національною дорожньої компанією було вирішено зберегти знайдену будову для майбутніх поколінь.