щ

Архієпископ Ліонський кардинал Філіп Барбарен і муфтій Камель Кабтане провели увечері в середу міжрелігійну церемонію вшанування Діви Марії в каплиці Нотр-Дам у Бейруті, повідомило агентство AsiaNews.

У 2010 році уряд Лівану за пропозицією ісламського шейха Мохаммеда Ноккарі оголосило 25 березня загальнонаціональним святом. Шейх заявив, що не існує ніяких доктринальних заперечень з боку ісламу щодо того, щоб почитати Діву Марію як матір пророка Іси (Ісуса). Марія, за словами ісламського богослова, є "найкращою з усіх представниць жіночого роду, яка коли-небудь жила тут (на землі) і у вічності".

Християни, що живуть за григоріанським календарем, 25 березня святкують Благовіщення. Як повідомив кардинал Філіп Барбарен, християнсько-мусульманські ініціативи спільного шанування Діви Марії в цей день все ширше розповсюджуються не тільки на Близькому Сході, а й у Франції, спростовуючи концепцію "зіткнення цивілізацій".

Відео дня

За словами католицького ієрарха, спільні ініціативи сприяють взаємному пізнанню двох релігій і зняттю напруженості, яка виникає через перекручення інтерпретацій ісламу і християнства.

Коран детально описує життя Марії і епізод відвідування Її ангелами. Коран містить також опис благовіщення Захарії про народження пророка Ях'і (Іоанна Хрестителя).

РИА Новости