о

Професійний техаський хор Conspirare, під керівництвом Крейга Джонсона, удостоївся премії "Греммі" в категорії "Краще хорове виконання" за диск "Священний дух Росії", випущений в 2014 році фірмою Harmonia Mundi. Престижну нагороду хор отримав на 57-й церемонії вручення музичної премії, - повідомляє прес-служба Східно-Американської єпархії.

На диску, який завоював нагороду, представлена програма літургічних піснеспівів Руської Православної Церкви композиторів «нового напрямку» - Кастальского, Гречанінова, Чесноков і Рахманінова - і їх духовних наступників - Свиридова, Мартинова, Ілляшенко, Кедрова та ін.

Хор Conspirare, заснований понад 20 років тому вже ставав номінантом «Греммі» шість разів. До репертуару Руської Православної Церкви керівник ансамблю Крейг Джонсон звернувся після того як «Всенічне бдіння» Рахманінова, виконане хором, зустріло великий інтерес у слухачів.

Відео дня

Велика частина музики з репертуару американського хору залишається невідомою і рідко виконується в Росії після радянських часів. Кілька творів програми, яка завоювала «Греммі», стали північноамериканськими, а можливо, і світовими, прем'єрами, озвученими вперше за сто років після їхньго створення.

ПРАВМИР