Санта-Клаус / Pexels

Нове опитування населення США та Британії показало, що багато людей чекають Санта-Клауса жіночої або "нейтральної" статі, а інші хочуть бачити його-її з айфоном, у кросівках і на скейтборді замість оленів.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Сhristianpost", це опитування було проведено за замовленням компанії GraphicSprings, що розробляє графіку, зображення, логотипи та іншу продукцію для ЗМІ та побажала знати переваги співгромадян щодо "ребрендингу" популярного образу Санта-Клауса, фольклорного різдвяного діда, який приносить дітям подарунки на Різдво Христове. З незліченних варіантів підновлення образу цього персонажа в дусі сучасності експерти відібрали 800 найбільш яскравих пропозицій, які потім були передані вибірці з 4 тисяч людей в обох країнах для голосування. Результати цього голосування аналізуються у звіті GraphicSpring Santa Survey.

"Близько 23 % респондентів вважають, що Санті давно слід придбати айфон, щоб йти в ногу з часом; а ще 25 % вважають, що йому личить носити кросівки та тренувальні штани. 18 % бажали б зустрічати його в «більш хіпстерському вигляді»; а 22 % вважають, що йому давно пора змінити явно застарілі сани та північних оленів на летючу машину", вказує у своєму огляді звіту видання "Fox News".

Відео дня

Приблизно чверть опитаних додали, що Санті час закрити свою захолустну лавочку з іграшками на північному полюсі й чесно зізнатися, що він давно вже користується інтернет-магазином Amazon Prime для закупівель різдвяних подарунків. Деякі при цьому рекомендують йому борознити неосяжні простори різдвяної ночі на сучасному скейтборді.

На питання про те, якої статі має бути оновлений у дусі часу Санта-Клаус, майже 30 % опитаних вибрали жіночу і "нейтральну" стать, хоча більшість все ж побажала бачити його у звичному чоловічому образі.