1

У Брунеї - невеликій мусульманській країні в Південно-Східній Азії, на півночі острова Калімантан, влада заборонила публічні різдвяні святкування.

Говорячи про «різдвяні прикраси - такі, як вітання, фігурки Санта-Клауса, новорічні ялинки, банери з різдвяними вітаннями і торговий персонал, одягнений як Санта-Клауси», міністерство релігії Брунею заявило, що «мусульмани повинні бути обережні і не брати участь у святкуваннях - таких, як ці, адже вони не мають жодного відношення до ісламу».

«Мусульмани не мають права наслідувати звичаї і практику інших релігій, які пов'язані з питаннями "акід" (віри)», - йдеться у заяві. «Тим часом, віруючі інших релігій, які живуть під владою ісламської країни, – повинні поводитися відповідно до ісламу. - Можна сповідувати свою релігію або відзначати свої релігійні свята серед своєї громади, але за умови, що урочистості не публічні і не залучають мусульман».

Відео дня

«Акт публічної демонстрації торжества інших релігій, крім ісламу, можна розглядати як поширення інших релігій, і це може розглядатися як скоєння злочину», - попередили в міністерстві.

КІРІОС, за матеріалами CWN