Оксфорд / thetimes.co.uk

Студенти провідного британського університету проголосували за вигнання християнської проповідницької групи з університету за її консервативні погляди на шлюб, аборт і стать, як такі, що "загрожують фізичному і психічному здоров'ю" студентів.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Сhristianpost" і "Сhristiantoday", християнська спільнота запланувала провести масштабне 4-денне християнське зібрання в університетському залі Lady Margaret Hall влітку 2019 року, але тепер цим планам не судилося збутися. У передовиці університетської газети "The Oxford Student" розповідається про те, як Молодіжна палата представників на своєму засіданні переважною більшістю (81 голосами проти 8 за 2 утрималися) проголосувала за вигнання християнської організації "Академія Християнського концерну в Уілберфорсі" (Christian Concern's Wilberforce Academy) з університету.

Студентські депутати звинуватили організацію в тому, що "вона веде цілеспрямоване навчання, готуючи студентів до проповіді слова Христового у суспільному житті". Заборона поки вважається попередньою, оскільки її ще має затвердити вища рада університету, засідання якої відбудеться через чотири тижні.

Відео дня

На засіданні молодих парламентаріїв університету цю організацію християн також звинуватили в тому, що вона пропагує "консервативне розуміння шлюбу як союзу чоловіка і жінки" і попереджає про небезпеку ісламізації західних країн.

За інформацією видання "The Telegraph", боротьбу проти християнський групи очолили активісти студентського ЛГБТ спільноти, незадоволені діяльністю групи в університеті і їх консервативними поглядами, а також підтримкою активних протестів у клініках, де роблять аборти під гаслом "за життя".