Презентація результатів наукової експедиції на гору Синай пройде 12 січня в виставковому залі Національного центру рукописів Грузії. Також відбудеться виставка фотографій і пов'язаних з горою Синай рукописів, повідомляє Благовест з посиланням на Interpressnews.Ge.

За інформацією Національного центру рукописів Грузії, через проблеми, пов'язані з фінансуванням, після 2002 року експедиції на гору Синай і дослідження колекцій що там зберігаються, не здійснювалися. В грудні 2014 року за фінансової підтримки міністерства освіти і науки Грузії та за сприяння посольства Грузії в Єгипті співробітники центру отримали можливість попрацювати з унікальною колекцією грузинських рукописів, що зберігається в монастирі св. Катерини на горі Синай.

«Після тривалої перерви заплановано початок нового етапу вивчення і популяризації грузинських рукописів на горі Синай, що передбачає комплексні роботи: видання єдиного каталогу грузинською та англійською мовами, створення бази даних, здійснення різних дослідницьких, видавничих проектів, діагностику рукописів, реставрацію і консервацію», - сказано в інформації Національного центру рукописів.

Відео дня