і

За результатами опитування, проведеного журналом Apotheken Umschau з нагоди святкування Різдва за григоріанським календарем, свято втратило своє релігійне значення для більшості німців, повідомляє ТАСС.

78% жителів ФРН дотримуються точки зору, що в це важливе свято внесло свої корективи суспільство споживання - головним його змістом є передсвяткова торгівля й дохід з продажу подарунків. 53% вказали, що Різдво для них це "кілька вихідних днів", коли не потрібно йти на роботу або навчання. 16% взагалі зізналися, що святкують тільки через своїх дітей.

В опитуванні брав участь 2111 респондент.

Відео дня

Незважаючи на це, треба визнати, що Різдво залишається в Німеччині головним приводом для зустрічі у великому колі сім'ї. Близько 80% громадян федеративної республіки з року в рік саме в цей день зустрічаються зі своїми родичами.

При цьому близько 1,6 млн жителів Німеччини зустрінуть Різдво, яке вважається сімейним святом, на самоті. Одні роблять це навмисно, інші не по своїй волі опинилися в такій ситуації: деякі зовсім не мають близьких, інші посварилися з рідними, а треті саме цей день повинні провести на роботі.