ж

Перше місце з понад 321 тисяч фотографій, надісланих для участі в міжнародному конкурсі «Вікі любить пам'ятки», зайняв знімок Свято-Успенської Святогірської лаври, повідомляє «ФОМА в Україні».

Автор фотографії, що перемогла - Костянтин Бріжніченко з Краматорська - отримає стипендію на переліт і проживання в Мексиці для участі в міжнародній конференції руху Вікімедіа «Вікіманія», яка відбудеться в липні 2015 року.

Друге місце посів знімок, що відобразив Північний вокзал Парижа, третє - фото колишнього торгового порту в містечку Евік (Норвегія).

Відео дня

Усього в конкурсі взяли участь понад 9000 фотографів з 41 країни, які подали знімки історичних будівель, пам'ятників, об'єктів культурної спадщини. Міжнародне журі обрало 10 кращих знімків.

Конкурс «Вікі любить пам'ятки», згідно з Книгою рекордів Гінесса, вважається наймасштабнішим у світі. Його проводить «Вікіпедія».

Вперше конкурс пройшов у Норвегії в 2010 році. За останні чотири роки для участі в конкурсі на її сервер було завантажено понад 1,1 мільйона зображень, які використовуються в статтях порталу та інших проектах, існуючих для поширення вільних знань.