Головний пастор «Церкви Сіону» Цзінь Мінгрі / christiantoday.com

Влада Пекіна значно посилила умови діяльності «Церкви Сіону», яка є однією з найбільших неофіційних «надомних» протестантських церков столиці Китаю.

Зокрема, було висунуто вимогу оснастити храм 24 відеокамерами, об'єднаними в систему внутрішнього спостереження «в цілях безпеки», пише «Седмиця».

«Вони вимагають встановити камери навіть у святилищі, де ми молимося, але керівництво Церкви вважає ці вимоги надмірними. Наші богослужіння для нас святі», – розповів головний пастор релігійної організації Цзінь Мінгрі.

Відео дня

Після того, як вимоги влади були відхилені, служба безпеки почала залякувати парафіян, викликати їх повістками, наводити про них довідки за місцем роботи і вимагати, щоб ті припинили ходити в храм.

«Церква Сіону» займає один з поверхів в офісній будівлі, де раніше був нічний клуб. Зараз орендодавець під натиском влади вимагає розірвання договору про оренду, який діє до 2023 року, і всіляко ухиляється від контактів з пресою з цього приводу. У такій ситуації Церкві навряд чи вдасться підшукати нове приміщення, вважає Цзінь Мінгрі.

Китайська Конституція гарантує свободу віросповідання. Однак після приходу до влади президента Сі Цзіньпіна в 2012 році Пекін накладає все більше і більше обмежень на богослужбову і богословську діяльність, оскільки влада вважає, що релігія підриває вплив і авторитет Комуністичної партії Китаю. Вони піддають усяку релігійну діяльність суворому нагляду з метою запобігання впливу іноземних служб на внутрішні справи держави під виглядом місіонерської діяльності.