Іран / mignews.com, ілюстративне фото

Іранський суд засудив 12 християн до тюремного ув'язнення за надомні богослужіння та проповідь Євангелія.

Вони були арештовані ще навесні 2015 року за звинуваченням у «сіоністській пропаганді», повідомляє «Седмиця» з посиланням на «Сhristianpost».

Організація богослужбових зібрань і проповідь Євангельських істин вважається за іранським законодавством кримінальним злочином, передбаченим статтею про «пропагандистську діяльність».

Відео дня

Як повідомляє іранська християнська служба новин Mohabat News, іранські християни були заарештовані в місті Бушер у квітні 2015 року й утримувалися під вартою. Днями суд визнав їх винними в так званій «сіоністській пропаганді» з метою підриву існуючого в країні мусульманського віросповідання шиїтського толку.

За словами Мансура Боржи (Mansour Borji), директора правозахисної організації Article 18, арешти й судові переслідування християн є «прикладом інквізиторської політики влади та грубого порушення основних прав на свободу віросповідання та особистих переконань».

Нині Іран займає 10-е місце в списку країн, які переслідують християн, оприлюдненому правозахисною організацією Open Doors USA в її звіті World Watch List за поточний рік.