В Італії відбулася зустріч церковних ієрархів / mospat.ru

Вчора в місті Барі (Італія) відбулась зустріч Глав та представників Східних Церков, присвячена становищу християн на Близькому Сході.

Зустріч розпочалася біля входу в базиліку святителя Миколая, де Папа Франциск вітав прибулих Голів і членів делегацій Східних Церков, повідомляє сайт mospat.ru.

/ mospat.ru

Потім Папа, Патріархи і представники Церков пройшли в крипту базиліки, щоб вклонитися мощам святителя Миколая. Захід продовжився молитвою про мир на Близькому Сході, яка відбулася на спеціально спорудженому майданчику на морській набережній.

Відео дня

У ході обговорення ситуації на Близькому Сході Глави та представники Східних Церков відзначали загрозу християнській присутності у ряді близькосхідних країн, де навіть у випадку відсутності прямих гонінь християн обмежують у правах, у той час як уряди західноєвропейських держав або не помічають страждань християнського населення, або не докладають необхідних зусиль для його захисту.

/ mospat.ru

Зустріч завершилася на площі перед базилікою святителя Миколая, де Папа Франциск зачитав заклик до миру на біблійній землі Близького Сходу. З глибокою стурбованістю Папа згадав Єрусалим, святе місто для християн, іудеїв і мусульман, які покликані жити у взаємній повазі один до одного.

Особливий біль, за словами Папи, викликають сльози дітей – безневинних жертв воєн і насильства: «У надії дитяче обличчя... Тільки витерши його сльози, світ зможе повернути собі гідність». На знак надії та із закликом до миру учасники зустрічі випустили в небо білих голубів.