з

У Тбілісі з 2 по 6 грудня пройде міжнародний форум «Православ'я та сучасність», присвячений 700-річчю від дня народження преп. Сергія Радонезького, повідомляє Благовест-інфо з посиланням на russianclub.ge.

Преподобний Сергій, ігумен Радонезький, засновник Троїце-Сергіївської лаври, шанується Руською Православною Церквою в лику святих, як преподобний і вважається найбільшим подвижником землі Руської.

У програмі форуму: науково-практична конференція «Православ'я та сучасність»; публічна дискусія «Православ'я - це сучасність?»; молебень з акафістом Сергія Радонезького в кафедральному соборі Самеба.

Відео дня

Брати участь у форумі запрошені: доктор філософії, головний редактор православного радіо «Логос» Валентин Нікітін; письменник Борис Бартфельд; доцент кафедри російської філології Сегедського університету (Угорщина) Валерій Лепахин; генеральний директор Дому руського зарубіжжя імені Олександра Солженіцина Віктор Москвін; член Міжнародної асоціації мистецтвознавців Ірина Багратіон-Мухранелі, діячі науки та культури Грузії.

Прес-конференція за підсумками форуму пройде 5 грудня в тбіліському центрі РИА Новости.