Привиди студентів перетворили церкву на найстрашніше місце на Землі / znaj.ua

Привиди студентів перетворили церкву на найстрашніше місце на Землі, художник таким чином намагався привернути увагу людей до історії.

Зазвичай церква – це місце, куди люди приходять помолитися чи посидіти в тиші та подумати. Це місце більшість людей вважають хранителем спокою та миру. Втім є церкви, переступаючи поріг яких, просто кров холоне в жилах. У Чехії існує стародавня церква, яку вважають найстрашнішою.

2

У чеському селі Лукова завдяки білим привидам став популярним костел Святого Георгія.

Відео дня

Побудована в 1352 році церква почала занепадати ще в 60-х роках XX століття. Причиною запустіння став обвал даху, який стався під час однієї з похоронних церемоній. Грошей на ремонт не виявилося, а місцеві жителі повірили в те, що святе місце прокляте.

3

У спробі привернути увагу до старого будинку місцевий художник Якуб Хадрава перетворив руїни на арт-об'єкт. Тепер на лавках для прихожан сидять безмовні нерухомі білі силуети.

Мотрошні білі фігури зображують привидів студентських німців. Вони реально жили в цьому селі за часів Другої світової війни. Традиційно щонеділі юнаки та дівчата відвідували цей костел.

2

Художник таким чином намагався привернути увагу до історії світу і показати, що кожен об'єкт ще й досі має вплив на людей.

Znaj.ua