р

Кращим фільмом XIX фестивалю християнських кінофільмів і телепрограм "Радонеж" визнана документальна робота режисера Віктора Лисаковича "Ми не підписували договору у Версалі", присвячена підсумками Першої світової війни. Про це повідомляє інформагенство ТАСС.

"Фільм розповідає про завершення Першої світової війни та події, пов'язані з укладенням Версальського миру. Двадцять років потому суперечності, закладені договором у Версалі, привели до Другої світової війни", - зазначив голова товариства "Радонеж" Євген Нікіфоров.

У номінації "Краща режисерська робота" переміг фільм "Селянська історія. Земля і воля" Валерія Тимощенко. Режисер простежив долю свого прадіда, Герасима Прими, і його великої родини від початку XX століття до наших днів, коли вмираюче село на Кубані, незважаючи на всі випробування, сподівається відродитися.

Відео дня

Журі фестивалю, очолюване письменником Володимиром Крупиним і режисером Володимиром Хотиненко, також відзначило фільм "Монастир" Олександра Столярова за кращий сценарій і "Воїни Христові" Руслана Макієва за кращу операторську роботу. Особлива нагорода дісталася авторській програмі патріарха Московського і всієї Русі Кирила "Слово пастиря", яка вже протягом 20 років виходить в ефір. Спеціальні призи отримали також "Останній імператор. Руський урок" з Циклу "Романови" Олени Чавчавадзе та "Дари волхвів" Аркадія Мамонтова - за "талановите освітлення церковної тематики на телебаченні".

Лауреати фестивалю отримали срібні медалі із зображенням преподобного Сергія Радонезького, а також дорогоцінні ікони. Усі роботи конкурсної програми розміщені у вільному доступі на сайті фестивалю, де їх зможе подивитися кожен бажаючий.