п

«Зцілення» - сербський фільм, знятий Іваном Йовичем (Ivan Jović), який розповідає історію православного ченця, що бореться з наслідками війни на своїй батьківщині.

Прем'єра фільму відбулася 7 листопада на кінофестивалі в німецькому місті Коттбус.

З болем у серці, чернець відправляється в відокремлений скит в пустельному місці, де зустрічає чоловіка-боснійця з сином, які переживають таку пригоду у своєму житті, яку він ледве міг собі уявити.

Відео дня

Очевидно, що це чудовий фільм, піднімає дух. «Зцілення» переносить глядача в подорож до прощення і преображення. Велика духовність фільму порівнянна тільки з його прекрасним музичним супроводом співами візантійського стилю, у виконанні відомої співачки Нектарії Карантзи (Nektaria Karantzi). Такого роду атмосфера ще більше сприяє духовному пробудженню глядача.

Режисер Іван Йович працював над кількома кінопроектами. Він написав кілька книг, включаючи два романи і писав сценарії для декількох документальних телевізійних проектів. У 2012 році режисер зайнявся претензійно-документальним проектом «Спадщина», і почав збирати реальні історії людей про події часів Другої Світової війни на території колишньої Югославії.

Переклад з англійської - Мельник Роман, для «УНІАН-Релігії».

Джерело - Orthodox Christian Network.