д

В ході розкопок, неподалік від палестинського міста Рамалла в селі Харабе-ат-Тійара археологам вдалося виявити місце поховання святого архідиякона Стефана, першого мученика за Христа.

Палестинськими та ізраїльськими вченими під керівництвом доктора Салаха ал-Худеліййа в рамках проекту Єрусалимського Університету виявлені руїни цілого церковного комплексу, який включає в себе храм візантійсько-омеййадського періоду, а також візантійський монастир.

"В одній з цих церков ми наткнулися на напис, що свідчить про те, що даний храм споруджений на честь первомученика і архідиякона Стефана, похованого тут у тридцять п'ятому році нашої ери", - розповів історик.

Відео дня

"Харабе-ат-Тійара служить живим прикладом спадкоємності культур близькосхідного регіону: тут, на одному місці, ми бачимо спадщину античності, ранніх і пізніх середніх віків, елліністичної, візантійської та ісламської культур", - підсумував археолог.

Нагадаємо, що чверть земель села Харабе-ат-Тійара, відомого також як Кафр-Гамла, належить Єрусалимській Православній Церкві, яка, як очікується експертами, зробить населений пункт придатним для відвідин його паломниками.

Православие.Ru