/ telegraf.com.ua

Журнал "GQ" включив Біблію до списку переоцінених книг, які не потрібно читати.

Список знаменитих, але таких, що не варті читання книг, для журналу склали кілька «ненудних» письменників, повідомляє "ПравМир".

У нього потрапили «Володар кілець» Джона Рональда Толкіна, «Бійня номер п'ять» Курта Воннегута, «Над прірвою у житі» та «Френні і Зуї» Джерома Селінджера, «Старий і море» та «Прощавай, зброя!» Ернеста Хемінгуея.

Відео дня

Біблія у цій добірці іде на 12 місці з коментарями американського поета і прозаїка Джессі Болла, якого критики вважають одним з кращих молодих романістів.

«Святе Письмо дуже високо цінують люди, які, по ідеї, повинні жити за заповітами книги - але насправді її навіть не читали. Ті ж, хто читав, знають, що в ній є хороші шматки, але в цілому це далеко не найдосконаліше творіння рук людських. У ній багато повторів, протиріч, повчань, дурниць, а часом і злих умислів», - коментує Біблію Джессі Болл.

Замість Біблії письменник пропонує прочитати роман угорсько-швейцарської письменниці Аготи Крістоф «Товстий зошит», що розповідає про життя двох братів під час Другої світової війни.

Добірка "GQ" обурила священнослужителів і звичайних християн. В інтернеті з'явилися численні повідомлення, у яких люди висловлювали своє обурення статтею, відзначали низький рівень культурного розвитку її укладачів і писали про те, що цей рейтинг у черговий раз демонструє нелюбов лібералів до християнства.