/ asi.org.ru

Міжнародна православна благодійна організація (МОКК), установа, яка займається гуманітарними питаннями розвитку Асамблеї канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки, провела восьмимісячний курс навчання волонтерів у наданні послуг людям з обмеженими можливостями у таборі біженців міста Азрак, що знаходиться у східній частині Йорданії.

Як повідомляє "УНІАН-Релігії з посиланням на сайт Православної церкви в Америці, поряд з медичними працівниками, проходили навчання і прості жителі табору, проходячи спецкурс із догляду за людьми з вадами зору та слуху.

Офіс МОКК у таборі Азрак відкрився в липні 2017 року, і це перший табір біженців у Йорданії. Хоча більшість сирійських біженців живуть у міських центрах, але ті, хто перебуває у таборі Азрак, мають поранення, які стрімко погіршують стан здоров'я, якщо їх не лікувати. МОКК, працюючи у партнерстві з Верховним комісаром Організації Об'єднаних Націй у справах біженців та Міжнародним медичним корпусом, а також Йорданським сирійським управлінням у справах біженців, встановила діагностичні та лікувальні послуги у таборі Азрак, щоб допомогти задовольнити потреби біженців із порушенням слуху і зору.

Відео дня

Медичні фахівці діагностують кожен випадок, і організація МОКК надає необхідне обладнання, а також підтримку догляду за хворими. Ахмад - 44-річний біженець із Сирії, який тепер проживає у таборі біженців Азрак, розповідає: «Я пишаюся тим, що є одним із добровольців МОКК. Я приєднався до команди МОКК, щоб допомогти нашим братам і сестрам біженцям зменшити свої страждання», - сказав біженець Амад, який був вчителем у своїй рідній країні.

Також волонтер додав, що цінує можливість отримати професійний досвід роботи з людьми з обмеженими можливостями, з якими стикаються багато біженців, коли вони залишають свої будинки. Ахмад бачить багатогранну цінність служіння оточуючим.

«Я вважаю, що волонтерська робота - це послання, щоб допомагати іншим і розвивати колективну роботу у нашому співтоваристві». Виконавчий директор МОКК і генеральний директор Костянтин Триантафилоу, розповів, що проект МОКК унікальний, тому, що він включає в себе рівні обслуговування, допомагаючи зробити роботу волонтерів більш обширною допомогою будь-кому, хто неї потребує.

«Біженці з медичними потребами отримують лікування, а інші також мають можливість допомагати людям з обмеженими можливостями у таборі».