/ sedmitza.ru

У Демократичній Республіці Конго католицький священик був знайдений застреленим незабаром після того, як він відправив Месу.

Вбивство сталося у регіоні Північного Ківу, повідомляє "Седмиця" з посиланням на інформаційне агентство AFP.

Священик Етьєн Сенгиюмва був убитий в неділю, 8 квітня 2018 року, бойовиками з угрупування Маі Маі Ньятура у Кьяхмебе, де він тільки що відправив Месу, а потім хрещення та весілля, повідомив Гонзагве Нзабанита, глава єпархії Гома, де скоєно злочин.

Відео дня

Маі Маі Ньятура - озброєне угрупування, що діє у Північному Ківу, в східній частині Демократичної Республіки Конго.

Гонзагве Нзабанита сказав, що Сенгиюмва, якому було 38 років, після здійснення богослужіння пообідав разом із місцевими віруючими, а незабаром «ми його знайшли з простреленою головою».

У північних і південних районах Ківу панує насильство, джерелом якого є групи ополченців, які часто вимагають гроші у цивільних осіб або б'ються один з одним за контроль над мінеральними ресурсами.

Минулого тижня невідомі злочинці також викрали католицького священика у Північному Ківу, зажадавши 500 000 доларів за його звільнення.

Східна частина Демократичній Республіці Конго вже більш ніж два десятиліття є зоною збройного конфлікту, викликаного етнічними та земельними суперечками, конкуренцією за контроль над мінеральними ресурсами регіону й суперництвом між регіональною владою.