В Нагасакі відкрився музей в пам'ять місцевих християнських мучеників / sedmitza.ru

У Нагасакі (Японія) відкрився музей у пам'ять про місцевих християнських мучеників, які загинули за віру до офіційного визнання християнства владою країни у 19 столітті.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на christianpost, музей відкрився на початку місяця у старовинному храмі Оура.

«Католицьке архієпископство у Нагасакі відреставрувало будівлю колишньої Латинської семінарії і резиденцію єпископів у приміщеннях старовинного храму Оура, внесеного до списків національної та світової культурної спадщини, і перетворило його будівлю на музей, – повідомляється у матеріалі видання Japan Today. – Експозиція нового музею розповідає про історію християнства в Японії та його непростих періодах. Вона розповідає про появу в цих місцях перших католицьких місіонерів, про час підпільного сповідання віри і жорстоких гонінь на християнство з боку влади».

Відео дня

У 2016 році уряд Японії відібрав цілий список історичних об'єктів, і в тому числі храм Оура, у якості кандидатів на отримання статусу об'єктів всесвітньої культурної спадщини за сприяння комісії ООН з питань освіти, науки і культури.

«Урядова рада відібрала цілий ряд християнських історичних об'єктів на південно-заході країни. До їх числа увійшов і храм у місті Нагасакі, який вважається найстарішим у Японії. Список був поданий на визнання їх у якості об'єктів всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, – тоді повідомлялося у матеріалі видання Japan Times. – Вдруге урядові експерти одностайно обрали храм у Нагасакі (знаменитий храм Оура) та храм у префектурі Кумамото для визнання у якості об'єктів національної та світової культурної спадщини».