Лувр / Atout France

У тісному зв'язку з виставкою «Театр влади», яка проходить у Малій галереї паризького Лувру, Національна бібліотека Франції організувала експозицію, для якої представила п'ять найбільш цінних окладів богослужбових книг, що зберігаються у відділі рукописів бібліотеки.

Ці «обкладинки» утворюють винятковий ансамбль, завдяки своїй розкоші і їх історичним значенням, починаючи з епохи Карла Великого і до кінця Середньовіччя, повідомляє "Седмиця" з посиланням на офіційний сайт Музею Лувр.

У Середні століття дорогоцінні літургійні книги, що використовуються для здійснення богослужінь, завжди зберігалися серед інших церковних скарбів поряд з іншими святими об'єктами, такими як, наприклад, релікварії з мощами святих. Для церковної ієрархії, яка їх зберігала, книги також традиційно володіли важливою функцією пам'яті: книжковий скарб служило для того, щоб увічнити славну пам'ять про місце створення цих рукописних шедеврів у коштовних окладах.

Відео дня

У всіх представлених на виставці у Луврі спільним є те, що вони отримали багате оздоблення, для створення якого були використані справжні коштовності. Пишність окладів і складна іконографія зображень на них відповідають духовно-символічному виміру їх змісту, зазначають організатори виставки.

Представлені на виставці рукописи походять з різних духовних і мистецьких центрів.