/ radiovaticana.йде

Триста молодих ведучих італійської веб-радіостанції Radioimmaginaria вирішили відмовитися від найбільших соціальних мереж.

Хлопці і дівчата поставили перед собою мету знову стати власниками своїх думок і слів, не відмовляючись від соціальної комунікації, але зосереджуючись тільки на своєму новому Інтернет-порталі, повідомляє "Радіо Ватикану".

«Facebook, Instagram, Snapchat, Whatsapp і Youtube привласнюють собі нашу ідентичність», - пишуть на сторінці газети «La Reppublica» провідні Radioimmaginaria.

Відео дня

Унікальне радіо було створено у 2012 році в Кастель Гуэльфо, в області Болоньї, і на сьогоднішній день має 42 редакції в Італії і в різних країнах Європи. Підготовкою програм і радіомовленням на п'яти мовах займаються виключно підлітки, без втручання дорослих; їх щотижневі передачі на молодіжні теми слухають сотні тисяч користувачів.

Автори заяви - діти від 11 до 17 років - пишуть: «Кожна фотографія, кожен відеоролик, одного разу опубліковані в мережі, перестають належати нам. Ось чому в розмові про наші проекти ми вирішили не використовувати канали соціальних мереж».

«Ми хочемо об'єднати у себе інформаційний контент зі всього світу в якості альтернативи соціальних мереж. У нас підлітки зможуть знайти всю необхідну інформацію та обговорити цікаві для них теми», - пояснюють молоді ведучі Radioimmaginaria.