Зелене поховання стає популярним в індустрії похорону / funeral.com

Кабінет міністрів взявся переписувати правила, за якими в Україні ховають померлих, щоб хоч якось вирішити проблему дефіциту місць на кладовищах.

Проект закону №8248, який уряд подав до Верховної Ради 5 квітня, покликаний стимулювати українців віддавати перевагу кремації і вводить поняття біозахоронення, передає UBR.ua.

Під останнім у Кабміні розуміють поховання тіла з використанням біорозкладаних матеріалів на термін до 5 років, при якому не передбачена установка могильних плит, пам'ятників та інших надгробків. А можлива лише установка "інформаційної таблички".

Відео дня

Причому ховати за такої "технології" можна буде не тільки на кладовищах, а й у лісопарках і навіть парках культури і відпочинку. За умови, що місцева влада дасть добро на виділення під ці потреби окремих їх ділянок.

Також Кабмін на законодавчому рівні має намір ввести поняття "підхоронення" - захоронення померлих у вже існуючі могили. Робити це можна буде після закінчення "цвинтарного періоду" (20 років після останнього захоронення) і зі згоди власника (утримувача) такої могили.

Якщо такої особи не буде виявлено, достатньо буде заручитися підтримкою місцевої влади.

Якщо ініціативи уряду підтримає Верховна Рада, закон вступить у силу через 6 місяців після офіційної публікації.