Індійські християни, ілюстративне фото / 316news.org

Чотири індійських християнина були звинувачені в "заподіянні шкоди релігійним почуттям".

Як повідомляє "Седмиця", Джоті Раджапурі, Міна Кумарі, Махіма Кумарі і Багадам Судхакар було заарештовано у Хайдарабад, столиці штату Тамілнад, у великодню неділю. Вони були звільнені під заставу у вівторок, через два дні після арешту.

Арешт відбувся після скарги групи, пов'язаної з націоналістичним рухом Індії. Лідер індуїстської групи Джана Шакті Яккула Винай Кумар сказав, що процесія з 20-25 осіб увійшла в район нетрів і спробувала навернути в християнство мешканців.

Відео дня

Адвокат християн, Судхір Кумар, сказав, що християни також подали скаргу на переслідування з боку індуїстських секти Джана Шакті.

У відео, поширеному в соціальних мережах, один з членів церкви, який був присутній на місці подій, сказав: "з дозволу поліції, ми провели мирну ходу, співали гімни, поширюючи листівки".

«Коли ми збиралися закінчити та повернутися в приміщення церкви, в останній момент вони [члени індуїстської Джана Шакті] напали на чотирьох християн, і ми побігли їх виручати».

«[Індуїсти] фізично нападали на християнську молодь, огидно поводилися з жінками, і навіть намагалися обсипати дружину пастора порошком з кіноварі».

Дружина пастора додала, що, коли вона сказала чоловікам, що у них є дозвіл від поліції, її схопили за руку і зірвали браслети, кричачи на неї. Вона додала, що індуїсти розірвали письмовий дозвіл, який вона показала їм, і почали бити деяких молодих християн в групі.

"Коли ми [християни] стали чинити опір, вони [індуїсти] стали називати наших жінок повіями, а молодих християн "дітьми, народженими від проституції"", прозвучали й інші неприємні висловлювання".

Були також арештовані три члена індуїстської секти.

Лідер церкви, пастор Ендрю, сказав, що він і члени його церкви бачать, що за ними постійно стежать індуїстські сектанти і що він вже отримував погрози про розправу. Він сказав, що "дуже наляканий", що він боїться, що його телефон прослуховується, йому сказали, що дуже скоро його вб'ють.

"Радикальні індуїсти атакують невеликі церкви, тому що ми слабкі, нас не так багато і ми рідко отримуємо підтримку високого рівня від християнських лідерів інших країн", - сказав він.

Тиск на християн в Індії посилився з моменту приходу до влади партії Бхаратія Джаната або БДП, яка пропагує вкрай праву індуїстську націоналістичну ідеологію.