/ romanovs100.com

В Інтернеті стартував мультимедійний проект #Romanovs100, що розповідає про життя святої Царської сім'ї у 4 тисячах оригінальних фотографіях з її особистого архіву.

Проект створений телеканалом RT і спеціально приурочений до 100-річної річниці трагічної загибелі сім'ї царя Миколи II, повідомляє "Фома".

Як зазначили організатори, завдяки проекту, «користувачі зможуть побачити найбільш повну на сьогоднішній день фотоколекцію Царської сім'ї».

Відео дня

Протягом 100 днів – з 8 квітня по 17 липня 2018 року – в акаунтах проекту на чотирьох соціальних медіа-платформах: YouTube, Facebook, Twitter і Instagram будуть публікуватися рідкісні фотографії з архіву Романових.

«Кожна платформа буде відрізнятися унікальним оповіданням і форматом. На Facebook високоякісні знімки і панорами з колекції Романових переплетуться з ліричними історіями про життя Миколи II, його дружини Олександри Федорівни, їх дітей і друзів», - зазначили організатори проекту.

«В Instagram з'явиться свій аккаунт і улюбленої собаки царевича Олексія - спанієля Джоя, який сам розповість про життя своїх господарів. На YouTube документальні відеоролики розкриють історичні деталі, показуючи парадну і побутову сторони життя сім'ї. У Twitter буде вибудувана історія від першої особи через акаунти Миколи, його дружини Алікс, доктора Боткіна і сестер Романових, чий аккаунт продовжить вести британський історик Хелен Раппапорт», - додали автори проекту.

Також діє спеціальний сайт проекту, на якому інформація доступна російською та англійською мовами.

Таким чином, як зазначають організатори, #Romanovs100 - це своєрідний історичний фото-пазл, створений на платформі соцмереж, який розповідає історію Царської сім'ї через їх власні знімки.